úterý 4. června 2013

Definitivně prázdniny a odjezd Camille

Dovolím si přeskočit skoro celý květen (jednou se k němu jistě vrátím) až do doby kdy končí zkoušky a aťáky a pomalu se každý rozjíždí za svým domovem. My s Evou jsme dodělaly a odprezentovaly projekt minulý čtvrtek (23.5). Dopadlo to celkem dobře, obzvlášť vzhledem k tomu, že v ten samý den jsme měli ještě ústní zkoušku z dějin architektury. Kombo. Ale někdo nám dal dopředu jedno ze zadání a já pak náhodou dostala zrovna to, takže všechno v pohodě. Ten samý den přijela k nám na byt maminka Camille, s obrovským kufrem plným kola.. A pak tady na něm každej den najezdila tak 100km..
Já hned ve čtvrtek večer odjela slavit kamarádčiny narozeniny do horský útulny přibližně v 1500mnm. Výbornej zážitek! Byla nám sice kosa, ale jinak fakt super. Sýrový fondue a malinkej brownies dort se svíčkama a tak.. Ráno jsme se probudili a kolem chaloupky bylo asi 20 centimetrů čerstvýho prašanu! Tak jsme postavili sněhuláka, sešli 500 vejškovejch metrů k autům a odjeli zpátky do Grenoblu.
 

Tam jsem si rychle přebalila batoh a odjela hrát do Touluse s Monkeys holkama Ženskej pohár v Ultimate frisbee. Skončili jsme sedmý z devíti, ale to je tim, že jsme poskládaný z více týmů, moc se neznáme a prostě děláme chyby. Kromě žen se hrála ještě první liga mužů a bylo super se na ně moct podívat. Video z Toulouse tady.
Další tejden bylo celkem hnusně, takže jsme nic moc nedělali. Eva jela v úterý s holkama na workshop do Grands ateliers do Lyonu a já dodělala model na středo-večerní prezentaci před starostou a dalšíma vlivnejma lidma z vesnice, kam jsme navrhovali nádraží lanovky - byli na nás moc hodný a všechno se jim líbilo a navíc nám dali napít a trochu najíst, hehe.


 A jak už to tak bývá, žádná pohádka netrvá věčně... První z Cascatelle rodinky nám odjela Camille, a to v sobotu 1.6. ve čtyři ráno. Udělali jsme si poslední společnou večeři a mojito z litrový Havany co mi ležela celý rok v šuplíku a pak se začali trousit ostatní erasmáci aby řekli Camille svoje AHOJ. Byli jsme všichni vzhůru až do čtyř, doprovodili Camille a její maminku k taxíku, objali se, zamávali, a byla fuč. Basak s Livií to těžce nesly, takže kolem páté ráno fňůkaly vedle u Bašak v pokoji, a Liviu to nepřešlo ani ráno, ale teď už jsou v pohodě a s Camille si dost často píšem a už jsme i Skypovali.




Já se začala v sobotu bavit s Fredem co bude teda s náma až odjedu pryč a byť jsme toho nějak zvlášť moc nedohodli, ale zato jsme si udělali výtečnou večeři. Plancha, jestli vám to něco říká. A jestli ne, tak je to takovej domácí plech-gril, co dáte do zásuvky a pak si na něm opejkáte krevety, zeleninu, játra, vepřový a jiný maso, vejce atd... Mňam. A já už mám koupenou letenku na návštěvu začátkem září.









Žádné komentáře:

Okomentovat