středa 8. října 2014

A tak si dál plyne čas..

Za poslední dva týdny se událo pár věcí:

1) Výlet se školním ateliérem na místo budoucí refuge (studenti se budou zabývat návrhem útulny pro turisty ve výšce 1700 m.n.m. spolu s prostorem pro rodinu, která na okolních kopcích pase ovce). Bylo dost hnusně (kromě jedné půlhodiny sluníčka), mlha, zima a byli jsme téměř celý den na jednom místě. Vlastně jsem tam vůbec nemusela chodit.. Ale nelituju :-).



 2) Noc v hotelu v Aix-les-Bains, se saunou, párou a bazénem s výřivkou.. K narozeninám (v červnu) jsem totiž dostala od Freda poukaz na tenhle příjemný pobyt... Platil do konce září, takže jsme to stihli jen tak tak. No, kromě flákání ve SPA jsme šli na večeři (a neodolali sýrovému fondue, viz. foto) a další den se prošli kolem jezera u kterého se město nachází.



3) Výlet na pevnost - to jsem chtěla jít na procházku, ale rozhoupala jsem se až v neděli odpoledne. tak už se nedalo jet nikam vysoko. Šla jsem tedy na jeden 900m vysoký kopec hned za Grenoblem (což je stejně 650m převýšení). Cíl: stará pevnost. Bohužel zůstala nedobita, byla ohrazená plotem s velkými nápisy "Pozor, pes". Tak jsem si netroufla. Ale aspoň z toho výletu mám spoustu hezkých fotek.




4) Návštěva u Honzy Tužila v Montpellier: Krásný počasí, teplo i v noci, koupání v moři, procházka kolem plameňáků a bílých koní, spoustu zajímavého povídání, krevety k večeři, večerní tancování (salsa a bachata). nedělní procházka po městě a večerní návrat do Grenoblu (prodloužený o hodinu a půl díky zácpě na dálnici). Jako kdyby tu letní prázdniny nikdy nepřestaly...



5) Další drobnosti jako večerní skype rozhovory s kamaradkama, první frisbee trénink po pěti měsících, druhá a snad na dlouhou dobu poslední návštěva u doktora (dle krve mi nic není), invaze much do obou bydlišť (bavím se jejich zabíjením a myslím, že pod balkonem, kam je házím, už je slušnej masovej hrob), stíhačky co lítají kolem oken v St.Sebastien (opravdu nízko a blízko).. a tak

prostě den střídá den.. :-)

2 komentáře:

  1. Teda užíváš si to na plný pecky. A to je dobře. Moc ti to přeji. Stejně jako k blížícímu se svátku.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Provokatérko, užívej si to dokud můžeš :) Pa ... Taťka

    OdpovědětVymazat